Naixem avui

Efectivament, el setmanari que teniu a les mans neix avui. No pas fa tres o sis mesos. Si hagués estat així, les nostres pàgines haurien recollit la distinció de la Generalitat a la trajectòria centenària de Can Baldufes (un premi que jo faria extensiu, de fet, a tots i cadascun dels establiments de la ciutat que, en aquests anys de crisi, dia rere dia han seguit aixecant la persiana amb il·lusió, tenacitat i incomptables renúncies per mantenir viu el negoci i la ciutat. I especialment a aquells que, malgrat intentar-ho, no se n’han sortit).

També podríeu haver llegit en aquest diari els ets i uts del GastroTapes que per segon any consecutiu s’ha tret del barret de copa el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, o l’Open Night de l’associació Gran Centre, que per una nit (podria ser un cap de setmana?) va tornar a omplir les artèries de la ciutat d’animació i de compradors noctàmbuls.

O la mudança de Ràdio Granollers, que ha instal·lat els estudis a Roca Umbert després de 33 anys a Torras i Bages. O la feliç iniciativa dels companys d’El 9 Nou d’organitzar un concert solidari a benefici d’El Xiprer per celebrar el seu quart de segle a la comarca, que va omplir el Teatre Auditori.

O el debat organitzat per Òmnium a la Porxada amb Carme Forcadell i Muriel Casals, moderades, per cert, per la Montse Eras, amiga i capitana d’aquest vaixell que salpa amb el nom d’AraGranollers.

O les novetats editorials de l’incombustible Esteve Plantada, poeta i ànima del digital Nació Granollers, i del periodista i crític musical Donat Putx. L’un, amb el poemari ‘Fosca límit’, sisè camp base en la serena i constant ascensió creativa de l’autor. I el segon, amb un retrat acurat i íntim de l’artista galàctic Jaume Sisa, ‘El comptador d’estrelles’.

O l’impagable tasca dinamitzadora de Blancs i Blaus, que no en va són els colors corporatius de la nostra capçalera.
O una imatge per a la historia: l’actuació reivindicativa dels Xics a l’Alexanderplatz de Berlin.

O el degoteig d’activitats i presentacions que ens proposa La Gralla, cooperativa com nosaltres, baluard literari a la ciutat des de fa anys i panys. O l’èxit mediàtic de la coral In Crescendo al programa ‘Oh happy day’. O la magnífica organització de la multitudinària Mitja Marató i l’exhibició gairebé insultant del kenià Wilson Kipsang.

O l’ascens de les noies del KH-7 BM Granollers a Divisió d’Honor i l’excel·lent temporada que està rubricant, un nou motiu d’orgull d’un club senyera de la ciutat que aquesta temporada fa 70 anys.

O altres notícies que també han estat actualitat, des d’un registre menys amable.

Doncs d’ara en endavant és això el què volem fer, consignar i contextualitzar els fets que marquen el pols de la ciutat, Sense menystenir el passat ni deixar d’imaginar el futur d’aquesta Semproniana del segle XXI. Amb rigor, honestedat i pluralitat. Ens avalen 14 anys de trajectòria al Vallès Oriental (Aravallès, Contrapunt Diari de Mollet i Baix Vallès) i formar part del grup de comunicació més eixerit i valent del país, Cultura 03 (Sàpiens i les revistes de quiosc en català méx exitoses; l’impuls a la posada en marxa del Diari Ara; l’editorial Ara Llibres; la productora Batabat…).

Amb tota la humiltat, hem volgut dotar Granollers d’un mitjà de comunicació propi, de referència, que complementi l’oferta pública i comarcal existent, on els protagonistes sereu vosaltres. Serem el diari de la ciutat en la mesura que vosaltres vulgueu. I ho farem com manen els estandards de la comunicació actuals: apostem per una distribució gratuïta i multicanal dels continguts, amb un diari digital (aragranollers.cat) i amb una forta presència en xarxes socials, però també en versió impresa, per què no, cada dijous.
Ens hi deixarem la pell, no ho dubteu, per ser mereixedors de la vostra confiança. 

Benvinguts a casa vostra. Ens acompanyeu?

Edicions locals