El substrat

Periodista

Acceleradament, com acostuma a passar sempre en aquests casos, la campanya electoral de les municipals del 24M escalfa motors a tota velocitat. A Granollers i aquests dies de maig, ho fa d’una manera especial, ja que els missatges dels nous caps de llista que s’hi presenten, nou en total, es barrejaran amb el soroll del gran Premi de Fórmula 1 d’aquest cap de setmana (esdeveniment que la capital de la comarca vol capitalitzar molt més de com ho ha fet fins ara), i la celebració, del 14 al 17, de la Fira i Festes de l’Ascensió.

La situació no és nova, però la coincidència d’aquests tres esdeveniments fa que l’olla de la informació arribi al màxim aquests dies, fet que demostra, com és el cas, l’entusiasme i satisfacció amb que reben aquestes bones notícies els sector que s’hi veuen directament involucrats: comerços, hotels, restaurants... Això sense tenir en compte els centenars de persones que, per uns dies o per unes hores, treballaran al Circuit de Montmeló (sí, ja sé que el nom oficial és Circuit de Barcelona-Catalunya) aquest cap de setmana.

Als milers d’aficionats que aquests dies visitaran el circuit caldrà sumar també les entre 60 i 70 mil persones que un any més passaran pel recinte de la Fira de l’Ascensió, una proposta de ciutat que els diferents grups polítics municipals contemplen en el seu programa electoral tot i que amb mirades no sempre coincidents.

El Granollers dels propers quatre anys que dibuixen els candidats –hi ha coincidència general amb això- té un substrat que fa mal. Molt mal. Més de 6.000 persones es troben a l’atur i més d’un 50% d’elles no cobra ja cap prestació. Donada aquesta situació, més d’altres relacionades amb moltes famílies desnonades i que tenen problemes per arribar a final de mes, és evident que els missatges electorals hauran de ser més realistes que mai, deixant la volada de coloms per a temps millors.

Els candidats del 24M -em consta que tots en són ben conscients– saben o haurien de saber que un dels serveis estrella d’aquesta legislatura que ara acaba té nom de Serveis Socials, i molt em temo que ho continuarà sent quatre anys més. Molts ciutadans esperen i desitgen que les flors de Maig amb nom de Gran Premi de F1 i Ascensió (benvingudes siguin) no els impedeixi veure el substrat del bosc. Jo també ho espero.

Edicions locals