Un nou Granollers on el protagonista siguis tu

Regidor portaveu d'ERC-Acció Granollers i cap de llista dels republicans

A mesura que passa el temps ens sentim còmodes amb allò que coneixem, ens acostumem a les maneres de fer i acabem per acceptar-les, fins i tot quan ens adonem de certes incoherències i contrarietats amb allò que creiem. Ens posem en modus conservador i orientem els nostres esforços a superar un dia a dia cada cop més complex.

Obrim la finestra i veiem que ens han arreglat el carrer i que ens hi han posat un banc, on no hi seu ningú perquè està de cara als cotxes. Pensem que ja que si posaven després de tants anys s’hi haguessin pogut lluir una mica més, però tenim massa feina amb el dia a dia. I ens conformem.

Una altre dia passejant per la plaça del barri descobrim que hi ha una nou parc infantil, una vella reivindicació dels veïns. Però aquest any és any d’eleccions municipals i tot allò que s’ha fet esperar tants mesos, avui és possible. Caram!

Fa anys, que accepto algunes espurnes agitadores, la ciutat sembla adormida. De fet quan trobo aquell moment de tranquil·litat i puc pensar-hi una estona m’adono que algú té un comandament a distància i en aquesta ciutat no passa res que no vulgui el que en té el control.

Tot plegat ens ha creat un sensació de dependència de la que no sabem desempallegar-nos, el més fotut és que, segons com, arribem a pensar que així la vida és més fàcil. A vegades arribem al convenciment que tot el que fa l’equip de govern de la ciutat està bé, i després d’un vincle de tants anys se’ns fa difícil imaginar que seria de nosaltres sense ells.

Però la realitat és que Granollers viu en una letargia que contrasta amb l’exaltació que es palpa al país, la il·lusió d’un projecte col·lectiu que ens ha de dur cap a la plena sobirania, qui hi pot renunciar a això? Alguns us diran que hi ha moltes incerteses, és que no n’hi havia en la Transició? Només la valentia de la gent ho va fer possible, perquè hem de ser menys atrevits ara?

Una valentia que hem de començar a exercir diumenge a les eleccions municipals. Segurament la majoria de partits polítics que ens hi presentem tenim més o menys les mateixes prioritats, que no poden ser altres que les d’oferir solucions als que pateixen. Observareu que moltes propostes són similars, però no tots tenim les mateixes urgències, en el nostre cas una d’aquestes urgències passa per aconseguir la independència tant aviat com sigui possible.

La gent d’ERC-Acció Granollers estem convençuts que la millor manera d’ajudar al país en aquest procés és fer-ho des dels ajuntaments; per això volem que el nostre tingui una clara majoria sobiranista. Us proposem un canvi on tothom es senti amo de la seva vida i digui-hi la seva i així construir plegats el millor Granollers. 

Edicions locals