Carta oberta a Dolors Taulats, de Santos Bella

L'opinió dels lectors

Acabo de llegir la seva carta oberta als veïns de Can Bassa de Granollers i ha sentit gran vergonya, tant pel to com i el contingut com pel fet que provingui de l’ANC. Hauria de disculpar-se per aquesta carta-exabrupte que dirigeix als que no som separatistes i als veïns de Can Bassa.

Aquest país de conte de fades que vostè pinta en la seva propaganda, amb separació de poders efectiva, feina de qualitat per a tots, habitatge digne… aquest país nou i millor el volem tots. Ens proposen per aconseguir-ho que votem als que han governat Catalunya els últims 40 anys (36 CiU i 6 ERC) i, de rebot, que atiant la por al separatisme, torni a sortir el PP quan ho tenia perdut. Ves per on, els pols oposats es toquen. No, gràcies!

Faig una pinzellada dels governs d’aquests partits a Catalunya. Deixo el tema Pujol i les comissions del partit, superiors sens dubte al 3% que diuen, per sabut.

Diuen que no hi ha diners per pargar 65 milions que costarien els llibres gratuïts a les escoles, però tenen 650 milions per organismes duplicats amb l’Estat i per a col·legis religiosos i particulars. I tenen centenars de milions per pagar imdemnitzacions per saltar-se les lleis. Han privatitzat fins i tot l’aigua. Hi ha urbanitzacions requalificades sobre les quals el Tribunal Suprem a fallat en la seva contra. Teníem la millor sanitat de l’Estat i ara estem per sota del sisè lloc. Fa tres anys tenim a El Catllar una pressó acabada i on no hi ha interns (i el cost per intern a les altres és el doble que a Espanya). L’abundància de càrrecs i assessors de la Generalitat tira d’esquenes.  I ja no parlo de com es financia, forrant als bancs, o de les operacions dels terrenys de Port Aventura! Clar que, com deia La Trinca, “tant de dia com de nit, la culpa la té Madrit”. I ningú demana explicacions.

Els senyors d’ERC, després de col·locar als comandaments Colom, doctor general, Benach, jubilat d’or, posen a Governació un senyor que és el major traficant de tabac d’Andorra. Només són exemples d’aquest país al qual vostè ens vol portar.

Tornant a la carta, sra. Taulats, vostè ens ofèn perquè diu que els veïns de Can Bassa no se senten identificats amb la cultura de Catalunya i que volem que desaparegui. Ens ofèn que digui que volem les retallades i l’empobriment de la nostra gent, quan el senyor Mas ha sigut el campió de retallar a sanitat, educació, serveis socials…No entenc que ens digui que votem a partits de drets i aquí hi situï a tots els que no són separatistes. De tots és conegut l’esquerranisme dels convergents.

I vostè té la vergonya de queixar-se de falta de respecte, d’intolerància, d’insult, de bretolada i actes delictius? Vostè que col·loca una bandera que porta l’odi i la separació. Per part meva pot tornar a allà d’on va venir fa alguna cosa més de 100 anys. Que no porti la rancúnia on sempre hem conviscut en pau. No ens representa!

Personalment, ni trec ni poso banderes perquè per mi no són més que draps pintats. Però què li semblaria a vostè que es posés una bandera d’Espanya o la del PP, de les dimensions que té la seva, a la Porxada o davant de casa seva? Quan duraria? Se sentiria ofesa?
Si de veritat estimen Catalunya i la gent que diuen defensar, posin una senyera, que és la bandera de Catalunya i veurà com ningú es molesta. I sobretot no ens insulti gratuïtament, perquè ni tant sols sabem si qui treu la bandera és una veí d’aquest barri humil, però no menys català que vostè.

Edicions locals