Les persones amb mobilitat reduïda i les obres de l'estació de tren a Granollers Centre

L'opinió dels lectors

És indignant i vergonyós la discriminació que pateixen les persones amb mobilitat reduïda a l’estació de Granollers Centre aquests dies.
 
A causa de les obres per a la instal·lació dels ascensors, han posat un pas aeri provisional molt complicat, ja que per passar a les vies s’han de pujar 30 esglaons i baixar-los novament per accedir a l’andana.
 
Posen un cartel poc visible en el vestíbul de l’estació i si no ho veus, com és el meu cas, no te n’adones fins que ja a la zona d’andanes veus que està tallat el pas entre vies i no pots accedir a l’andana que et correspon i escoltes per megafonia que a les persones amb mobilitat reduïda els recomanen anar a l’estació de les Franqueses o a Granollers Nord. En explicar-li el problema al vigilant de seguretat, molt amablement diu que no em preocupi, que em torna l’import del bitllet i que vagi a l’altra estació a agafar el tren, que és l’única opció.
 
Estem parlant de persones amb mobilitat reduïda que se les mana a més de 2 quilòmetres per agafar el tren, que perden el tren que tenien que agafar, que tenen que pagar el bitllet d’autobús o taxi si volen arribar abans.
 
Als responsables d’Adif, a les persones responsables de l’obra, els dic que no se si el pressupost de l’obra és curt, però no es quedin curts vostès en humanitat, civisme i respecte a les persones. No faria falta posar quatre vigilants de seguretat, un per andana, si s’habilités un pas entre les vies.
 
Segur que no és impossible habilitar l’esmentat pas. Si ho fan justificaran el seu sou i la seva capacitat per gestionar bé l’obra.

Raúl Vélez

Edicions locals