En Gregori Resina, cara visible del TAC

Activista cultural.

Vaig coincidir amb en Gregori Resina a l’Associació Cultural de Granollers, en una època amb la cultura controlada i temudes les associacions. Neix el grup de teatre, el TAC. Rebem l’encàrrec de fer el primer Cicle de Teatre i del seu premi. Agrupem totes les entitats democràtiques, esforç recompensat amb el reconeixement a la dècada dels 70 com un referent teatral.

Mentre assagem l’obra de teatre per estrenar al Cicle, també ens informem, el programem, tramitem permisos, busquem publicitat, fem conferències i exposicions, editem cartells i programes, els repartim i enganxem, venem entrades, preparem el local amb l’equipament que ens demanen les companyies, els acompanyem i acollim a diverses cases de Granollers. Les hores se’ns fan curtes i acabem rebentats, però satisfets.

Amb l’ajut d’en Xavier Fàbregas tenim informació de grups de la península. Anem diverses vegades a Pruit a contactar amb els Joglars. En Gregori aconsegueix, que abans de la reforma del teatre del Casino, vinguin a assajar durant un mes per estrenar Àlias Serrallonga, que omple pàgines senceres de la premsa de Barcelona.

En Gregori té predilecció per recollir i enquadernar els retalls de diaris i revistes, així com fotografies, tant de les pròpies companyies, d’en Pau Barceló i d’en Pere Cornelles. Un important arxiu que cal vetllar. Visita un patrocinador amb una fotografia antiga, on anunciava amb un cotxe el seu producte estrella, que ni l’empresa tenia.

Amb els Comediants hi establí molt bona relació. Anem a visitar-los a Canet, i estrenen diverses obres i cercaviles. Viatja amb ells entusiasmat en actuar al Carnaval de Venècia.

Era habitual en acabar l’espectacle ocupar la taula rodona de l’hotel Europa. Ens hi deixaven estar encara que tancaven el servei. Amb el grup de teatre de Porto ens trobem cantant cançons de la Revolució dels Clavells a Portugal.

En Gregori esdevingué la cara visible de TAC i quan anàvem a moltes estrenes teatrals, sempre aprofitava l’ocasió per saludar als membres de la faràndula amb qui compartia una sincera amistat.

Edicions locals