Manifest 'A Granollers pels Drets Fonamentals'

L'opinió dels lectors

Les entitats sotasignades en defensa dels drets universals de llibertat d'opinió i expressió d'idees, de manifestació, de reunió i de participació política, volem manifestar:

1. Els Drets Humans fonamentals estan per sobre de qualsevol marc jurídic.

2. Davant la persecució judicial i policial de les llibertats fonamentals ens situem sempre i de forma inqüestionable al costat de qui pateix la persecució i enfront del poder agressor. Només d'aquesta manera, només des de la desobediència civil i política a lleis i resolucions contràries als Drets Humans, hem avançat en l'aplicació i reconeixement dels drets fonamentals individuals i col·lectius. Només amb determinació, perseverança i valentia davant les injustícies hem assolit fites històriques com el dret a l'educació, a la salut i a la seguretat social, el dret a vot i a la participació política d'homes i dones, els drets sindicals i laborals, o la fi del servei militar obligatori.

3. Davant el clam popular per exercir el dret a l'autodeterminació, que ha dirimit en un conflicte polític entre el poble català i l'estat espanyol, la sortida més democràtica possible és la realització d'un referèndum d'autodeterminació.

4. Per exercir drets que són universals no és necessari permís ni autorització de cap govern ni estat. Per aquest motiu la gent de Granollers posseeix el dret a participar políticament del referèndum convocat pel Parlament de Catalunya i d'expressar la seva posició al respecte, independentment de quina sigui la situació legal o jurídica o el posicionament polític del Govern municipal, en igualtat de condicions amb la resta de la població de Catalunya.

5. El principi d'igualtat en la participació política és un principi fonamental. Per aquest motiu la gent de Granollers ha de disposar de totes les facilitats en l'exercici del vot en igualtat de condicions que qualsevol altre de la comarca. Un Ajuntament que diu vetllar per la seva gent no pot posar obstacles i barreres que suposen un greuge discriminatori respecte les persones que habiten en d'altres municipis del mateix territori.

6. Un Ajuntament que s'anomena democràtic no pot obstruir els drets bàsics de la seva ciutadania, emparant-se en un mandat jurídic que atempta de ple contra Drets Humans Fonamentals.

Per tot el que hem manifestat exigim:
1. Que l'Ajuntament de Granollers no sigui còmplice de la persecució judicial i policial de les llibertats fonamentals del Poble Català.
2. Que l'Ajuntament de Granollers, amb el seu Govern al capdavant es comprometi amb els Drets Humans fonamentals a la ciutat, exercint una defensa explícita de la llibertat d'opinió i expressió d'idees, de manifestació, i de reunió i del dret de participació política, desatenent qualsevol petició, provingui de la instància que provingui, que vulneri aquests drets fonamentals.
3. Que l'Ajuntament de Granollers posi a disposició de la ciutat tots els equipaments habituals en conteses electorals. Cap partit polític ni govern pot segrestar uns espais que no són seus sinó del conjunt de la gent de la ciutat.
I fem una crida a la gent de Granollers a estar preparada per a respondre a les prohibicions i repressió, mitjançant la mobilització col·lectiva en defensa dels propis drets.

A aquest efecte us convidem a participar de les activitats que s'organitzin a la ciutat en defensa del Referèndum i a sumar esforços per tal d'impedir la vulneració de drets fonamentals com la suspensió d'actes o la persecució de l'exercici de propaganda política.
Votarem!

Comitè de Defensa del Referèndum
Entitats adherides fins el moment:
ANC, Arran, Assemblea d'Aturats, Ca l'Enkant, CNT, Crida per Granollers-CUP, Embat, ERC, Òmnium, PDeCAT, SEPC

Edicions locals