'A totes les persones que m'han donat suport', carta de Víctor Rodilla

L'opinió dels lectors

Primer de tot, gràcies per tot el suport que he rebut aquesta setmana, com bé sabreu moltes de vosaltres, ha sigut una setmana emocionalment molt intensa. Diumenge van detenir el Carles, un company nostre imputat també pel cas dels 27 i més, a través de la seva detenció vam descobrir que a finals de desembre s'havia dictaminat la seva ordre de crida i cerca, ordre que no s'havia notificat a les nostres advocades, sumant així una irregularitat més en el cas.

Però això no acaba aquí, la seva detenció va activar totes les alarmes perquè hi havia més ordres de crida i cerca que no havien estat notificades. Per això el dilluns les advocades van haver d'anar personalment al jutjat de Cerdanyola per poder tenir tota la informació de com estava el procés judicial, allà es van trobar que hi havia 4 ordres de crida i cerca més. Una d'aquestes era per a mi. Tot això em va sobrepassar. I des de Granollers vam decidir mobilitzar-nos i estar alerta per la possible detenció, es va veure la immensa solidaritat que té aquest poble del qual estic enamorat. El mateix dilluns a la tarda van venir els mossos a casa dels meus pares per efectuar la detenció. En aquell moment, no no hi era.

Durant tota la setmana en cap moment m'he amagat i he donat la cara tots els dies, estan a casa esperant que es realitzés la detenció perquè el jutge fes efectiva la notificació. Fins i tot, el dimecres a la nit vam fer una roda de premsa amb altres imputades en què un altre cop vaig donar la cara i no m'amagava. El dijous següent participàvem d'un acte a Barcelona davant la fiscalia, on seguíem donant la cara.

Cansat d'esperar la detenció i amb ganes de tornar a la normalitat, sense deprendre dels tempos dels mossos ni del desgast que això suposa. I sobretot sortir d'aquests segrest i tornar al Pallars, on actualment tinc la meva vida, on visc i treballo. He decidit anar als jutjats per resoldre tot això i treure'n l'entrellat. Allà m'han pogut donar la notificació i s'ha pogut anul·lar finalment la crida i cerca. Ara per ara ja estic fora de perill d'una detenció. La detenció simplement es volia fer efectiva per notificar-me que començava el judici oral i que es feia efectiva la fiança de 14.000 euros, la qual no puc pagar.

Cal dir que aquesta ha sigut una etapa més dins d'aquest procés ple de despropòsits i irregularitats. Un procés que no considero legítim, que vol judicialitzar el problema. És un procés polític en què el principal objectiu ha sigut desmobilitzar el moviment estudiantil mitjançant la por i el xantatge. L'únic escenari on s'han de trobar solucions és al carrer i no als tribunals amb la instrumentalització d'una fiscalia embogida i cegada. Un cop més la repressió està sent la seva única eina.

Recordem que aquest procés continua. Avui [divendres] han detingut l'Oriol, i encara segueix havent una altra ordre de crida i cerca per una companya. I n'hi hauran més. Hem d'estar alerta. Però aquesta és una fase més de la repressió. La fiscalia segueix demanant entre 11 i 14 anys de presó i penes multes de més de 9.000 euros per cap, i la UAB segueix exigint una responsabilitat civil de més d'11.000 euros. Així que nosaltres seguirem, seguirem lluitant, seguirem construint i no ens cansarem mai. No tenim por.

Victor Rodilla Bolaño

Edicions locals