Aforismes de la política que podríem fer

Regidor d'ERC a l'Ajuntament de Granollers

Recuperar l’escolta. Escolta-ho tot i a tothom. Gent diversa et vindrà i et dirà coses i més coses. Escolta-les, apunta-les, pren-te el teu temps i reflexiona-hi. No parlis, no diguis res, no interrompis. Escolta i prou. No cal parlar, només cal sentir que deia la cançó. Recupera’n la lletra. Amb tot, sàpigues, fill meu, que trobaràs una mena de genteta que té una certa necessitat de sempre dir, parlar, xerrar. Es creuen ungits per Nostru Senyor per dir qualsevulla cosa per imbècil o insignificant que sigui. Escolta’ls, també, però no et torbis en el camí. Avança.
 
Confiança en el futur.
Sigues optimista, renoi! Mira més enllà de les muntanyes, surt del teu cau, respira l’aire fred d’un matí de març i omple’t els pulmons de vida. Rebel·lat, llegeix i camina. Ordena pensaments i deixa el twitter, coi.
 
Fes les coses d’una altra manera, va. Innova, hòstia, innova. Michael Laudrup no sabia on era l’espai, el creava. S’imaginava un futur millor, una linea recta per on la pilota hi lliscaria amb certa parsimònia fins arribar allà, a un lloc indeterminat entre el temps i l’espai, un lloc finit, un vector de coordenades que, concretament, eren les botes de Romario de Souza Faria.
 
La nova política segueix al carrer. De tot el que hem viscut des del 1-O ens hem de quedar amb allò bo, allò que ens ha fet guanyar fraternitat. La brillantor als ulls, les abraçades, les emocions. Les estratègies, les converses, les mirades diverses que els Comitès de Defensa del Referèndum/República (CDR) van representar, allò que vam viure des de la discrepància, des del debat. La política va renéixer al carrer com sempre fa. Des de la idea del consens com a fons per a bastir la República. El què dèiem al principi: escoltar-nos més i millor. I apreciar les formes, les maneres i els mètodes que, sense provenir de la nostra tradició política, aporten tantes i tantes externalitats positives. D’això n’hem d’aprendre tant, encara, els que militem  als partits.
 
Transmissió de valors republicans per a fer possible el somni. Que la política torni al carrer i amb la gent és el millor que ens podia passar. Recuperar confiança, alegria de comunitat i dosis de república és el que hem de fer ara, arreu. Des del Parlament i des dels ajuntaments. Construir valors de llibertat, igualtat i fraternitat per a bastir els ciments d’una societat millor. Entendre’ns més, teixir valors que ens enforteixin a l’hora de ser poble, grup, comunitat, país. Això només ho farem compartint essències, fortaleses. Allò que ens relliga i ens fa ser. Entendre l’altre, confiar-hi. Dir-li: ‘’sí, tens raó!’’. Pensar que junts podem fer-ho millor, respectant-nos en la nostra diversitat i fer possible, així, tantes i tantes Repúbliques.

 

Edicions locals