Amics de guàrdia

Educadora social i infantil. Coaching familiar

Amics de guàrdia és una cançó d’en Mikel Erentxun. Melodia que no puc parar de repetir des de l’altre dia... Se’m va posar al cap a casa d’una amiga fent ous de xocolata, per decorar les mones. Tradicions, beneïdes tradicions. En aquella acollidora casa de l'acabat d’estrenar carrer Ricomà un grupet de dones xerràvem més que treballàvem i, potser per la bona conversa o la dolçor del xocolata, jo anava pensant que l’amistat és un dels grans luxes d’avui en dia.

Els meus cosins petits valoren els amics per likes, me gusta i altres mesures modernes creades pels grans gurus de les xarxes socials... Postureig, per agradar i aconseguir més seguidors, provoca que acabem creant un personatge per a les xarxes que, en alguns casos, dista molt de la realitat...

La meva generació encara fem totes plegades ous de xocolata, i xerrem de la vida que a diferencia de les xarxes socials no sempre es tan bonica ... ni el menjar és sempre de restaurant amb estrella , ni els nostres paisatges quotidians son muntanyes infinites i platges paradisíaques. El dia a dia es més senzill i de vegades complicat.

És quan la vida deixa de ser virtual quan apareixen els amics de guàrdia, aquells que estan en els millors moments i en els dies més grisos. Si cal es presenten a casa amb una pizza per sopar i una ampolla de vi. Els pots demanar favors i no et fa cap mandra fer un cop de mà en una mudança, netejar un sarau o recollir els seus nens de l’escola.

Els amics son la família que tu tries . Aquells amb els que pots ser tu mateix sense esperar una recompensa en forma de dit aixecat...Una de les meves amigues de guàrdia sempre em diu “no et refiïs de qui no te amics” Quanta raó .Si perdem la capacitat d’empatia... de connectar que dirien els mil·lenials, amb les persones que ens envolten, ens acabarem transformant en una marca publicitària amb boniques imatges i poc contingut.

Jo vull ser molt més que una imatge, vull ser una amiga de guàrdia... per riure, plorar i fer ous de xocolata.

Edicions locals