Un pas endavant

Portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Granollers

El proper dissabte 5 de maig em presento a les eleccions primàries per encapçalar el projecte d’ERC-Acció Granollers a partir del juny de 2019. I, malauradament, ho faré sense cap oponent. Però que sigui l’única persona que opti a ser l’alcaldable d’Esquerra a les properes municipals no m’eximeix de la responsabilitat d’explicar a la ciutadania per què he presentat la meva candidatura i quina és la ciutat que vull ajudar a construir.

Em presento com un acte de responsabilitat i compromís, no pas com un acte de valentia o de voler sobresortir de la resta. Sóc una ciutadana normal que vol que la seva ciutat sigui millor, per ella i per totes les persones que la conformem. I per aconseguir-ho, he sortit de la meva zona de confort, perquè només canviarem les maneres de fer política si la ciutadania ens empoderem i fem nostres els espais públics de representació. Crec sincerament que tothom s’hauria d’implicar en la política local durant un temps determinat, perquè la política és una eina per poder canviar les coses i millorar o incidir en les coses que ens afecten diàriament.

D’altra banda, però no menys important, feminitzar la política és una necessitat. Les dones som el 50% d’aquest món, però en certs àmbits i, sobretot, a partir de certs càrrecs quedem amagades, en segona línia. També som qui més patim la pobresa i l’exclusió social, i per això és imperant que, malgrat les dificultats del dia a dia, deixem de donar per fet que això no és cosa nostra.

I què entenc per una ciutat millor? Doncs un Granollers pensat per tothom i fet per a tothom i liderat per un consistori que, a més de gestionar el dia a dia, defensi els drets dels seus ciutadans i les ciutadanes.

Vull una ciutat plena de vida, cohesionada i equilibrada, on qualsevol persona trobi el seu espai i hi pugui viure amb dignitat. Per això, acompanyar als més desfavorables, facilitar-los eines per revertir la seva situació, és una de les meves prioritats. Perquè una ciutat més igualitària és una ciutat on tots i totes hi guanyem.

I, com no podria ser d’altra manera, vull un Granollers plenament implicat en el procés de construcció de la República catalana. És evident que els darrers mesos ho ha canviat tot; l'1 d'octubre ens ha canviat; la gent ha assumit que pot decidir coses, que podem trencar l’status quo, i que les institucions tenen un poder cedit pel poble durant un temps determinat. Vivim un moment complicat, però també engrescador.

Acabo com he començat. El proper 5 de maig celebrarem la jornada de votació de les eleccions primàries d’ERC-AG, i per això convido a totes i tots a donar-me el seu vot de confiança i a compartir amb nosaltres quina és la seva idea d’un Granollers millor.

Edicions locals