Efemèrides

Diputada granollerina de Ciutadans

S’acosten les efemèrides polítiques de la tardor, i els partits separatistes, mentre mantenen el Parlament tancat amb pany i forrellat, insisteixen en la seva agenda il·legal, en la ruptura i en "atacar a l'Estat", en paraules del mateix Torra.

Començarem recordant els dies 6 i 7 de setembre quan, al Parlament, els partits separatistes van donar un cop a la democràcia, trepitjant la legalitat i els drets de l'oposició i de la majoria dels catalans, i van trencar en dos la societat catalana, perjudicant greument la convivència.

Després vindrà la Diada, els últims anys convertida en la festa del separatisme, no pas de tots els catalans, i la resta de dates al voltant de l'1 d'octubre en què insistiran en el victimisme enlloc de fer autocrítica, reconèixer que s'han saltat les lleis i que han comès greus errors durant aquest temps.

Escoltin, no hi ha cap organisme ni cap legislació, nacional ni internacional que doni suport als seus plans il·legals, i només els partits polítics d'ultradreta han donat suport al fugit Puigdemont en el seu periple per Europa. Emparats en aquest victimisme, ocupen l'espai públic, i les institucions que són de tots, amb símbols partidistes.

Però, hi han hagut altres dates importants. El 25 de maig, el Portaveu de Cs al Parlament Carlos Carrizosa va treure el símbol partidista que havien posat als escons del Govern que hi ha davant dels del nostre grup, deixant perplexos els diputats separatistes perquè algú gosava dir-los-hi que estaven confonent el que és de tots amb el que és seu. Tal com, al juliol, va sentenciar el TSJC.

En el fons, el que està en joc, és la convivència entre els ciutadans. En el fons, el que està en joc, és si es respecta el que és de tots, o si, més aviat al contrari, uns quants es poden imposar per sobre de les lleis.

A la nostra ciutat, hi ha uns quants que encara no se n'han adonat. A l'Ajuntament, el PSC encara manté el símbol partidista del llaç, això sí, ha minvat un xic. Encara no han entès que l'Ajuntament és la casa de tots, i per tant, ha de ser neutral, i ajustat a les lleis que ens regulen a tots. Veurem si el símbol torna a créixer, coincidint amb les efemèrides independentistes de la tardor, o si ens sorprenen decidint respectar d'una vegada el que és de tots.

Diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya per Barcelona i membre de Junta Directiva Municipal de Cs de Granollers.

Edicions locals