Ens ha deixat una gran persona

L'opinió dels lectors

Sóc en Francesc Payàs i Lanza, veí de Granollers i íntim amic d'en Josep Bover, Rapsode de Granollers i de tot el nostre Vallès, que ens ha deixat aquesta setmana. Amb aquesta carta li vull dedicar un homenatge, li vull agrair les set poesies de las set edicions que m'ha fet de la meva exposició Personatges de Festa Major durant aquests darrers anys.

En Josep ha deixat una gran petjada amb els seus poemes i poesies a la nostra comarca i arreu de Catalunya.

Fa pocs mesos enrere em va dir que havia d'anar a recollir un premi a la Catalunya Nord, havia participat en recital de poesia, ben segur que aquest premi i tants altres que ha rebut a la seva carrera han sigut ben merescuts per la seva gran vocació.

El Josep el podíem trobar vestit amb la seva barretina i la faixa per les fires i festes, també al centre de Granollers en actes importants. I ara farà uns quatre anys a ell i a mi ens van fer unes titelles homenatge a la Sala Tarafa, que va ser un moment molt especial per nosaltres dos.

A part d’això aquest any faria 35 anys que aniria a can Barbany per cap d'any vestit de català a donar caramels i repartir il·lusió als petits, per la vigília de Reis i per la cavalcada feia el recorregut acompanyant ses majestats els Reis d'Orient.

Des de aquí demano a tothom que per el dia 1 i el dia 5 del proper gener es faci un gran homenatge a Josep Bover per tants anys de vocació.

Era molt freqüent trobar-lo pel carrer. Quan jo el trobava em deia, què ha fet el nostre Balonmano Granollers? i l'Esport Club Granollers? i el Club Basquet Granollers? i el Barça?Jjo li donava els resultats i sempre es posava molt content.

Ben segur que tots el trobarem molt a faltar, trobarem a faltar de trobar-lo al Cisne sopant o el Layon dinant.

Al Xiprer segur que també el trobaran a faltar ja que era un bon col·laborador de la Mercè Riera.

Quan jo li preguntava sobre el tema sobiranista, ell em deia "hem de tenir molta paciència, molta fe, dialogar molt, no ser violents i ho aconseguirem".

A hores d'ara la gent es pregunta... On esta el Francesc Payàs? Estic convalescent d'una intervenció quirúrgica i per això no estic voltant per Granollers, però jo us vull demanar una cosa a tots plegats, agafem-nos tots junts de las mans i cridem ven fort Visca el Josep, Visca Granollers, Visca la Llibertat i Visca Catalunya!

De Francesc Payas i Lanza

Edicions locals