Constituint la nostra cooperativa: WATCHIT Films

Membre de la direcció de WATCHIT Films

A finals del 2017, després d’estar treballant per altres productores i altres feines, els meus dos futurs socis i jo vam decidir unir la nostra experiència i talent per crear un projecte en comú: una productora audiovisual on poder explicar diferents històries des d’un enfocament propi.

Amb la decisió presa, vam començar a investigar i escoltar coses com, model de negoci o lean canvas, o formes jurídiques com S.L, S.L.L o S.C.C.L. Després de mesos d’investigació vam veure que el model cooperativista podria encaixar amb la nostra filosofia, i és aquí quan en el nostre camí ens vam trobar amb l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. Després d’un seguit de reunions amb ells, vam poder conèixer al detall el funcionament d’una S.C.C.L i vam decidir formar la nostra pròpia cooperativa.

Durant el procés de constitució amb l’Ateneu, en primer lloc, vam començar amb una formació juntament amb altres futures cooperatives on vam analitzar els diferents models de negoci, possibles estratègies de màrqueting i diferents vies que abans no ens havíem plantejat. Treballar més endins del sector de l’economia social i solidària ha fet que un sector desconegut per nosaltres estigui ple de possibilitats. A la vegada, treballàvem en el pla de comunicació per poder arribar a tots els nostres segments de clients.

Finalment, vam passar a l’aspecte legal que gràcies a ells vam poder resoldre; sense aquesta ajuda estaríem donant voltes buscant els millors consells. Amb l’Ateneu hem estat informats en tot moment dels passos que havíem de fer per constituir l’empresa. Actualment, estem a punt de constituir-nos i esperem que més emprenedors com nosaltres puguin seguir el nostre camí.

Dream it, feel it, make it …WATCHIT.

Durant un rodatge de Watchit Films

 

Edicions locals