Per un Granollers viu

Portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Granollers

Ens trobem ja al febrer i les eleccions municipals comencen a ser ben a prop. Unes eleccions que, al nostre entendre, són clau, per fer de Granollers una ciutat republicana, que representi, amb força, tot l’impuls que el municipalisme pot donar a la Catalunya independent que volem. Un independentisme amb els valors d’esquerra i els valors republicans de la igualtat, la justícia, la fraternitat i la sororitat com a puntals.

El desembre de l’any passat vaig anunciar que, per primer cop, als meus 46 anys, m’animava a encapçalar un projecte polític a la ciutat. Em vaig presentar a unes eleccions primàries obertes a la ciutat per ser cap de llista com a independent per ERC-AG.

En els darrers tres anys, com a regidora independent, he començat a conèixer el pa que s’hi dóna en la política municipal, què suposa ser regidora i què implica treballar per a la ciutat.

Per això, quan et planteges presentar-te a una llista electoral, ho fas amb les ganes de defensar un projecte, un projecte que ha de ser compartit i per al qual cal encomanar les ganes a altra gent. Només persones diverses, amb ganes, capacitats i il·lusió, poden ajudar a renovar el panorama polític de la ciutat.
Canviar les maneres de fer en la gestió del govern de la ciutat, entomar reptes i assumir que les noves idees i les noves maneres no només són importants sinó també essencials, són elements clau perquè realment es pugui renovar la política actual. I per això cal assumir el risc, arremangar-se i, des del somriure, les ganes i el treball diari posar-se al davant, sortir del confort i treballar a per tirar endavant el projecte en el que moltes creiem.

Aquesta setmana hem començat a presentar la gent que m’acompanyarà a la llista. I és que és evident que per encapçalar un projecte el que cal és sentir-te ben acompanyada per un bon equip. Persones que coneguin, visquin i estimin la ciutat i que aportin a la candidatura d’esquerres i republicana que volem el valor de la diversitat, de la diferència, de la suma. Perquè més enllà de les ideologies o de les etiquetes de partit, crec que en un moment com l’actual, ens cal generositat, ganes de treballar i entusiasme. I aquests valors han de ser el pal de paller de la nostra llista.

En Pau Llobet, actualment ja regidor a l'Ajuntament amb en Pep Mur i amb mi, i l’Enric Gisbert ocuparan el 2n i el 4rt lloc respectivament de la candidatura. Són persones que conec de fa temps, conegudes també a la ciutat, treballadors, compromesos i persones que es complementen perquè aporten punts de vista diferents a un mateix objectiu: fer de Granollers una ciutat cohesionada, on les persones i la ciutadania siguin el centre de la política municipal, garant de la igualtat d’oportunitat; una ciutat republicana, cabdal en la construcció de la Catalunya independent. Una ciutat dinàmica i viva, capdavantera. Una ciutat que es transformi, on passem de la gestió grisa i l'estancament a la política il·lusionant i el dinamisme, amb un equip potent que tingui ganes de plantejar-se nous reptes, noves maneres de gestionar i, sobretot, d’encomanar il·lusió.

Aquestes persones, i la resta de gent que ens acompanyarà a la llista, saben també com d’important és entendre i entomar el repte de ser bons servidors públics, concepte que no hauríem d’oblidar mai i que reivindiquem: formar part de l’administració pública no ha de ser mai un objectiu pel confort propi, ha de ser un objectiu de treball per a i amb la ciutadania.

Amb la il·lusió i les ganes de transformació, vitalitat i compromís, entomem el repte de treballar per la ciutat i presentar un projecte sòlid amb persones engrescades i treballadores. De mica en mica, anirem dient la resta de noms que formaran part de la llista d’ERC Granollers. Veureu que hem treballat per construir un projecte sòlid, divers i transversal. Amb un gran pes de persones independents, perquè creiem que cal anar més enllà de l’etiqueta del partit i ERC Granollers ha estat generosa i també ho ha entès així. Una llista cremallera, no només per obligació sinó per convicció, perquè no ens cansarem de repetir-ho: les dones hi som, som moltes i hem de ser arreu. I la política, com en molts altres àmbits, no pot ser un espai on se’ns invisibilitzi, nosaltres mateixes ens hem de creure que hi podem ser. Especialment quan ser-hi significa canviar el model actual.

Perquè creiem en el que fem i perquè defensem un projecte innovador i il·lusionant, per un Granollers viu, cohesionat i republicà: endavant les atxes!
 

Edicions locals