El 26-M, Podemos Granollers

Secretari general de Podem Granollers

Crec que la majoria de nosaltres compartim el pensament que tant la crisi com la gestió del desenvolupament de la ciutat durant els últims anys han creat dos Granollers: el del centre i el dels barris. Jo mateix, que vaig créixer a Can Gili i visc a la Font Verda, veig aquesta realitat cada dia, una realitat compartida per molta gent i que de vegades no es vol reconèixer. Per reduir l’esquerda de les “dues ciutats” cal un Podemos fort a l’Ajuntament el proper 26 de maig.

La crisi econòmica i la gestió local de la mateixa ha tingut molts efectes directes i colaterals sobre la ciutat. Els directes són els més dolorosos: l’atur, els desnonaments, la pobresa energètica, la bombolla del lloguer, la vulnerabilitat, etc. He de reconèixer que jo mateix m’he vist afectat en part. Però pensant una mica, tots coneixem persones que lamentablement es troben en alguna d’aquestes situacions. No es tracta de descriure una realitat per descoratjar, sinó per reflexionar i veure la nova oportunitat política que s’obre en les properes eleccions municipals.

Els efectes colaterals, que són més silenciosos i menys visibles, tenen un fort impacte a llarg termini en el conjunt de la ciutadania. Han dibuixat un Granollers que es desenvolupa a dues velocitats. Un centre que creix i uns barris que s’estan quedant enrere o que s’han abandonat. En aquests persisteixen els efectes directes de la crisi i s'hi n'assenten d’altres com la segregació escolar, la baixa qualitat dels serveis públics, el deteriorament dels carrers i infraestructures, la brutícia, els problemes medi ambientals, la manca d’oferta d’activitats socials i culturals... Problemes que, si no els corregim, marcaran profundament les línies d’aquest dibuix general de ciutat aïllada i desconnectada de la seva pròpia gent, de les seves veïnes i veïns.

Donar-li la volta a aquesta realitat requereix d’un partit nou, sense motxilles, sense professionals de la política, format per veïnes dels nostres barris, referents locals, educadores, metges, migrants, treballadores, aturades... Les persones que coneixen de primera mà aquests problemes i que lluiten cada dia. Perquè aquest partit és tan gran com la seva gent. Podemos és el partit que ens va inspirar i va donar esperança a milions de nosaltres per creure en una nova forma de fer política, per situar a les persones en el centre de la mateixa, per apoderar a la gent, per impugnar el sistema, amb sentit crític i capacitat de mobilització. Unes noves formes de fer política que ens donarà la força necessària per portar aquest canvi polític a Granollers. Convertir-la en una altra ciutat del canvi. Assaltar l’Ajuntament i continuar lluitant al carrer.

Per fi, després de tants anys, Podemos es presentarà en les properes eleccions municipals del 26 de maig. Aquesta vegada, tindrem l’oportunitat d’agafar la papereta de Podemos, tal i com molts de nosaltres fa temps que volem. En aquesta ocasió, l’agafarem amb més il·lusió i esperança que mai. Anem a lluitar pels barris i per la seva gent. Nosaltres sabem de quin costat estem. Per nosaltres, els barris són el centre.

Edicions locals