Les mares

Educadora social i infantil. Coaching familiar

Tot i que això de dedicar un dia a la mare no em deixa de semblar un invent comercial. Tot i que ens hem passat unes setmanes que la publicitat a la tele combinava els missatges electoral amb perfums i petits electrodomèstics –per cert, molt decadent tot plegat–. Tot i que... Sí que crec que és important dedicar una estoneta a plantejar-nos la feina de mare i la de pare, perquè potser fa uns anys la diferència era més gran però, per sort i espero que cada cop més, ens anem equiparant.

Estem tips d’escoltar que la piràmide de població està invertida, que cal un augment de la natalitat per poder mantenir l’estat de benestar... però entre perfum i batedora, no he vist ni un anunci polític explicant com es pot potenciar la maternitat... Això sí, els amics del Corte Inglés s’han marcat un súper anunci de les mares sacrificades, que ho són… Però i un val de regal, uns descomptes acceptables o unes hores de cangur per poder anar al cinema.

Les paraules són boniques però potser falten fets, estem a anys llum de les polítiques de natalitat de molts països europeus, ens demanen ser pares tenir més fills. Miro al meu voltant i la majoria es planta amb un o dos... pocs valents en tenen tres. Però tots coincideixen en una cosa “ens agradaria tenir-ne més però no podem”.

Conciliació familiar, per a molts empresaris és ciència ficció. Tens parella? Estàs Casada? Tens fills? En vols tenir? Tens xarxa familiar que faci suport amb els nens? No sé si a vosaltres, nois, us ho han preguntat a una entrevista de feina; a mi, sí.

Potser cal aprofitar el gran invent del dia de la mare i del pare, i canviar el perfum i la corbata per les reivindicacions necessàries, per poder ser pares a temps complet i no de cap de setmana, per poder decidir quants fills vols tenir, per si tens dificultats per tenir-ne que no sigui una qüestió de diners i clíniques privades, que si cal dedicar un temps a la criança per davant de la feina, etc.

Mares i Pares, avis, tiets implicats a tots plegats felicitats, perquè la vostra feina és per al nostre futur; per al seu futur.

Mare, pare, no us regalaré un perfum, sí el meu amor i agraïment infinit per lluitar per compartir amb mi tot el temps del món (el millor regal que ningú m’ha fet).

Edicions locals