El 26-M, a Granollers, obrim una nova etapa

Candidata de Granollers en Comú - En Comú Guanyem

Granollers es juga, el proper 26 de maig, el seu govern municipal per als propers quatre anys. Efectivament, aquesta situació, la de tenir el govern local en joc,  es dóna arreu, a tota Catalunya i tot l’estat, ja que els eleccions locals se celebren de forma simultània a tots els municipis.

També hi ha, aquell dia, eleccions al Parlament Europeu, contesa en les que nosaltres donem recolzament, fem campanya i demanarem el vot a per a l’Ernest Urtasun.

Però volem parlar, ara i aquí, de Granollers, la nostra ciutat, on nosaltres proposem que cal obrir una nova etapa. Una nova etapa que reculli el pluralisme polític que a la ciutat es viu i que ha quedat absolutament desdibuixat en el pla institucional, però, en els anys de majoria absoluta del PSC. Amb aquesta fórmula de govern, la de la majoria absoluta, només una visió de la ciutat ha imperat i totes les altres, cadascuna d’ella amb el seu valor i amb els seus valors, amb els seus neguits, amb la seva representació al consistori, o sense, s’han vist – a la pràctica- multiplicades per zero, és dir anul·lades, davant l’evidència que en les votacions de cada darrer dimarts de mes, al ple, els 13 vots de l’equip de Mayoral no podien tenir, en cap cas, cap opció alternativa viable.

Una nova etapa en la governança de la ciutat és possible i nosaltres volem ser-hi, dir-hi la nostra, tenir l’oportunitat de plantejar les nostres propostes, tenir un paper significatiu i operar amb normalitat en l’escena política local, ja que no tenir escons al ple equival a tenir moltes dificultats d’intervenir efectivament, malgrat es disposi de bona voluntat i es tinguin bones idees per a la ciutat.

Una nova etapa en les relacions de les forces polítiques del nostre espai polític també és més que necessària, ben aviat, per què des de Granollers en Comú no hem pogut compartir plenament la decisió de presentar-nos de forma separada, cosa que creiem que no ens beneficia gaire (igual estem equivocats, però honestament és el que creiem) i perquè no hem entès massa que una votació accelerada negués l’oportunitat de la candidatura conjunta, un cop jo mateixa vaig oferir la meva disposició a no ocupar el número 1, sinó el 2, que, en teoria era l´únic escull per decidir presentar-nos plegades, en una bona entesa . Faltaven encara més de 10 dies per comparèixer a la Junta Electoral a registrar les candidatures. Cap retret, cap, a l’opció que es va imposar (llistes separades) però sí dir ben clar i ben alt que no era la nostra opció, que no ha va ser mai i que el dia 28 de maig, 48 hores després de tancar-se les urnes, ens agradaria poder tornar a parlar-ne. Val la pena dir ho ja, des d’ara.

Obrim una nova etapa a la ciutat, on les polítiques municipals es vegin tenyides de participació ciutadana, sempre, tothora, des del moment que es plantegen de forma inicial , quan es deliberen i quan es voten, fins al moment que s’executen i fins i tot després, quan s’avaluen i quan es rendeixen comptes davant la ciutadania de les actuacions de l’Ajuntament. No volem una participació ciutadana pensada per cobrir l’expedient, volem un estil de govern plenament participatiu, amb voluntat de recollir el pluralisme social i polític.

Només així tenen ple sentit, per a Granollers en Comú, totes les polítiques municipals, les urbanístiques i les socials, les educatives i les sanitàries, les de gestió dels recursos humans i les culturals, les d’innovació ...

Ens juguem Granollers fins al 2023. Obrim una nova etapa.

Edicions locals