Un vot republicà per canviar d’aires a l'Ajuntament i la ciutat

Regidor d'ERC a l'Ajuntament de Granollers

Portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Granollers

Les àvies, de tant en tant, obren portes i finestres de casa per fer una neteja a fons. Que un cop de vent amari l’interior i l’olor a resclosit no hi prengui. Amb tot, a l’Ajuntament de Granollers creiem que ha arribat l’hora que s’hi obrin portes i finestres, també. Creiem, sincerament, que tants anys de majoria absoluta ens han fet caure en un tedi que tendeix a la burocràcia, en un ritme i en una manera de fer política que no té cap ganes d’innovar ni entendre la diversitat de la vila. És una política antiga del "qui dia passa any empeny".

Dinamisme. Portem temps reclamant a l’ajuntament que entengui que la societat ha canviat. Que la gent ha sortit al carrer a defensar drets i llibertats. Que el 15-M i l’1-O són fites en la memòria de tants que expliquen que avui la política només té èxit des de la unitat. Però també li reclamem a l’equip de Govern que sigui més valent, que deixi de fer la política del copet a l’esquena, que s’atreveixi a fer coses noves, a confiar i creure amb les entitats, que estigui disposat a assumir riscos valents per a fer front als reptes urgents com els canvis que caldrà fer en la mobilitat a la ciutat, les mesures que caldrà prendre per reduir dràsticament la contaminació, les propostes que ens fan els comerciants per ajudar a que puguin resistir o les idees que caldrà activar per a trencar la segregació escolar que patim... Ser valents i escoltar! Fer una política diferent, una política republicana; entre totes, tot. Ara i aquí. El passat socialista que ens ha governat des de la grisor no pot ser el futur republicà que albirem.

Cohesió. Els barris, les places, la gent. Tornar als barris, tornar a fer "safareig", als Sants de barri, a la fraternitat dels veïns i veïnes que es troben a peu de carrer: "i què, Carmeta? Com anem?", "el peix va més car que ahir, Encarni!", "Me voy que tengo los nietos a comer". El barri com a espai de trobada, d’amor, de grup. Recuperar la vida als barris vol dir ser valents per a fer-hi espais per vianants on el cotxe no hi tingui presència, vol dir reforçar els centres cívics i les seves activitats d’inclusió, vol dir que l’esport i la cultura es puguin practicar a espais de proximitat: patis de les escoles oberts en horari no lectiu, noves biblioteques... quan parlem de barris parlem de fer que la ciutat sigui un tot; on no es percebin diferències entre un centre històric que estimem i uns barris que volem plens de vida per evitar que siguin, només, espais dormitori. Barris amb veu i vida al carrer.

Ciutat republicana. Un llaç groc a l’ajuntament per a seguir recordant la ignomínia de la repressió d’un estat caduc que té presos polítics i exiliats (i que el PSC-PSOE permet!). Una vila Republicana per a tots i totes. Ara i aquí, el camí cap a la república és el camí cap a la justícia social, també. No podem entendre una cosa sense l’altra. Catalunya al cor i el cor a l’esquerra. Tenim ganes de posar Granollers al mapa de les ciutats republicanes, ciutats feministes on la violència masclista i la discriminació no hi tinguin cabuda. Ciutats que albiren un nou país; inclusiu, divers, alegre i ple de futur. Un país per a tothom, sense odis, ni repressió. Un país lliure on la gent s’estimi tant com vulgui i com vulgui.

A tots els progressistes, a tots els independentistes, a tota la bona gent d’esquerres que durant anys no ha confiat amb ERC a Granollers, avui us encoratgem i us animem a votar per un futur diferent canviant maneres de fer i majories. Després de tants anys de Govern socialista, el futur no pot ser el passat. El futur és, en definitiva, un repte compartit d’idees diverses; una nova manera de fer política, sense lideratges messiànics i que compti amb tothom. En definitiva, nosaltres (humilment) proposem i som una altra política... I amb el somriure, la revolta! 

Edicions locals