I seguirem capgirant Granollers fent un pas valent

Historiador, professor i regidor de la Crida per Granollers-CUP.

El 2015 la candidatura Crida per Granollers-Cup va entrar per primer cop a l’Ajuntament. Era la primera vegada que l’esquerra transformadora entrava al consistori amb el lema Capgirem Granollers. Jo mateix, provenint d’altres espais que prometien canvis que després no complien enlloc, m’hi vaig afegir.

Ha estat un orgull contribuir a la tasca aquests quatre anys, intensos, històrics, on la ciutadania granollerina i catalana va demostrar que la sobirania és del poble i que té dret a exercir-la. Els 20.045 vots de l’1 d’octubre de 2017 en són una prova irrefutable.

Però què ha aportat la nostra candidatura a la institució? Ha aportat transparència, doncs hem denunciat l’aportació municipal als grups polítics, totalment desmesurada. Ningú ha volgut renunciar, però nosaltres hem establert el retorn social amb el que es destina 1/3 d’aquests diners a associacions granollerines i de la comarca. També hem denunciat i renunciat als regals institucionals… entrades pel Circuit, per l’handbol, pel Teatre Auditori en són mostra de tot això. Hem fet la crítica també a la gestió opaca, com la de les empreses municipals, l’Hospital de Granollers o la gestió de la junta del Club Natació Granollers a les piscines municipals, etc.

També hem aportat una mirada més verda a la ciutat. Des de la crítica a la inoperant política del PSC en temes com el trànsit, la gestió dels espais verds, la Ronda Sud, i acabant per Palou, un Palou que ens volen trinxar en base a projectes com el del camp de futbol o el PDU del Circuit. Els dos estan en litigi, i sense la Crida-Cup els 2 projectes s’haurien iniciat. Les nostres Al.legacions, contenciosos, denúncies, unides a l’acció autoorganitzada dels moviments socials i veïnals, han estat iniciatives que han generat un debat fins aleshores inexistent i que en aquests moments tot això no s’estigui portant a terme.

Podríem posar més exemples,… La mirada de gènere, la crítica a la segregació escolar (denunciada el 2007 pel Síndic de Greuges i no tractada a fons en espais públics de debat fins la nostra arribada), la retirada del nom a la plaça Montañà, les propostes en habitatge,… En definitiva, hem fet virar la política granollerina cap a l’esquerra. Tot això és la nostra “tarja de presentació” a les municipals del 26 de maig. Per evitar que a Granollers continuï governant la sociovergència de sempre – sota qualsevol de les sigles que es disputen l’espai de centre i socialdemòcrata -, o per impossibilitar qualsevol pacte que mantingui els del 155 al poder, i per seguir amb la feina que hem fet fins ara al carrer i a la institució, és molt important la presencia de la Crida per Granollers-CUP a l’Ajuntament.

Edicions locals