Demanda de retorn dels 6 trens entre Granollers i l'Hospitalet

L'opinió dels lectors

Perquè no ens fotin el tren demana al Govern i al Departament de Territori i Sostenibilitat que rectifiqui i es tornin a posar en circulació els 6 trens que es van eliminar a començament de setembre entre Granollers i L’Hospitalet de Llobregat.

Des de Perquè no ens fotin el tren considerem que és inacceptable que, tal com anunciava aquesta setmana el Conseller Calvet, es construeixi un tercer carril a la C-17 en els dos sentits a l’altura de Parets i alhora s’hagin eliminat sis trens de l’R3 que cobrien aquest mateix tram.
L’aplicació de la Zona de Baixes Emissions a Barcelona, el Pla d’actuació de qualitat atmosfèrica desplegat pel mateix Departament de Territori i Sostenibilitat i la pandèmia fan que sigui més necessari que mai disposar d’una oferta àmplia de transport públic.
També considerem inacceptable que el Departament de Territori i sostenibilitat menteixi i vulgui confrontar els usuaris del nord i del sud de la línia: abans de la pandèmia, el semidirecte Ripoll-Vic-BCN circulava amb normalitat alhora que circulaven els altres sis trens que es van eliminar. La circulació d’aquest tren, doncs, no impedeix de cap de les maneres la circulació dels altres.

Finalment, volem fer constar que l’ampliació de la C-17 demostra el que ja sabem: la necessitat de desplaçament de la gent (i les mercaderies) de les nostres comarques, una necessitat que malgrat la situació que vivim i l’emergència climàtica, el Govern del nostre país continua volent resoldre amb el transport privat i no pas amb una aposta decidida pel transport públic. Des de Perquè no ens fotin el tren considerem que aquesta no és la via i, per això, convidem al Departament de Territori i Sostenibilitat a rectificar i a tornar a posar en circulació els sis trens. Volem fets; estem cansats de demagògia i paraules buides de contingut!

 

Edicions locals