Les piscines municipals, o com paguem una dubtosa gestió privada amb diners públics

L'opinió dels lectors

Fa més de dos anys, la Crida per Granollers-CUP va denunciar davant l'Oficina Antifrau la gestió de les piscines municipals, i va aportar tot un seguit de documentació a l'Oficina Antifrau de Catalunya per posar en coneixement presumptes irregularitats per part del govern de Granollers en la gestió de les piscines municipals.

Vam voler denunciar que les diverses persones que han passat per la regidoria d'Esports i l'alcalde de Granollers tenen la responsabilitat de vetllar pels interessos de la ciutat i van tenir accés al coneixement de les presumptes irregularitats a través de diversos canals (instàncies informant directament dels fets, aprovació de llicències i projectes on figura com a arquitecte responsable de l'obra la persona que en aquells moments ostentava el càrrec de vicepresident del CNG, articles de premsa...), i que, malgrat això, no van moure ni han mogut ni un dit en un assumpte que afectava directament un equipament públic municipal, i que s'ha sufragat amb fons públics de la ciutat. Al contrari, es va seguir amb una gestió sense informació pública i sense que hi hagués ni actes de les reunions de seguiment de l’equipament.Hi ha hagut fins i tot un canvi de junta directiva del CNG, però això no eximeix de responsabilitats al consistori.

Ara en canvi, en el moment que l’equipament necessita reformes importants, l’Ajuntament vol injectar 4 milions d’euros sense informar de la gestió ni de les aportacions que el concessionari ha fet en el passat amb les quotes que ha anat cobrant des que van iniciar la gestió de l’equipament en el segle passat. Convenis d’aquest tipus, com el signat, són els que fan les majories absolutes sense oposició i creant clientelisme.

Ens sembla que una inversió d’aquest tipus enmig de la major crisi que ha viscut la ciutat i el país en els darrers anys, és èticament reprovable mentre no es garanteix els mínims per atendre l’emergència social que viuen els granollerins i granollerines.

Per tot plegat, demanem que es reconsiderin aquestes inversions públiques i que el govern municipal replantegi el model de gestió privada d’equipaments com les piscines municipals.

Edicions locals