El vot de Granollers, camí de l'esperança

Escriptor. Ha estat promotor de la Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental

La victòria del vot independentista en les eleccions del 14-F de 2021 intueix en l’horitzó el futur d’una nova Catalunya en l’exercici de la llibertat. La majoria en vots i escons dibuixen la solidesa que convida al vot democràtic arribar a un consens de futur. El vot de Granollers toca amb la mà aquesta solidesa malgrat no assolir el percentatge absolut, però sí el relatiu amb una diferència molt marcada.

El vot de la capital del Vallès Oriental possibilita la formació de tres grups: a) independentista 46,65%, b) esquerres, 31,95 % i c) dretes 16,56 %. I s’hi mou un partit de dretes democràtic que, amb el 2,54 %, podria reforçar per la seva història el vot independentista.

La majoria socialista a la capital del Vallès Oriental no és cap sorpresa, és la continuïtat d’una Alcaldia de cara a la ciutadania que pel coneixement que en tinc i el seu esperit democràtic acceptaria el resultat d’una victòria independentista.

Possiblement a més d’un lector el sorprengui aquest punt de vista meu, conec molt on trepitjo. Els resultats de Granollers no és un cant de victòria, però és un missatge independentista de futur. La història del socialisme de Granollers és una història de llibertat de l’aspirant a ser el primer batlle democràtic de la ciutat Joan Camps, que una mort prematura va impedir. El socialisme de la transició a Granollers era un socialisme en què la veu del poble era la protagonista de la convivència. El d’avui té matisos que desorienten. A Granollers ha guanyat per la història del protagonisme de la persona i és lògic que en un moment històric defensi la seva continuïtat.

L’alè, que es respira a Granollers, és una germanor d’allargar la mà al millor futur de la convivència. I en el camí d’aquest futur cada dia, a Catalunya, s’hi mou més gent. La política a Granollers els anys 40 del segle passat era la de la gent, com ho palesa la història del BM Granollers. La majoria en democràcia del vot independentista a la capital del Vallés Oriental és el respecte al procés de la història.

Edicions locals