Som Porxada

L'opinió dels lectors

Per on començar perquè siguem escoltats.

És difícil expressar de bona manera la indignació que estem vivint els comerços de la Porxada i els carrers adjacents en veure que la plaça més emblemàtica de la nostra ciutat es va queden en l'oblit.

Són moltes les activitats que es fan a la nostra ciutat, però molt poques –o cap– les que es fan actualment a la plaça de la Porxada.

Desconeixem el perquè, i des de l'Ajuntament tampoc no ens donen resposta.

Una tradició com a Granollerins, és anar a buscar el llibre i la rosa a la plaça de la Porxada... Aquest any per les circumstàncies que estem vivint, l'Ajuntament va voler acotar l'espai destinat a les parades de sant Jordi.
Com molta gent de la nostra ciutat que gaudeix d'aquest dia, no entenem per què no es va posar alguna parada a la Porxada encara que fos de roses.

Una excusa podria ser que a prop de la Porxada no hi ha floristeries, però no és correcte, disposem d'una al carrer Portalet. Per què tampoc vam tenir parada de llibres? La plaça del centre de Granollers és molt més gran que molts dels carrers on hi havien parada de llibre, i on es va crear embut per les cues de gent que volia comprar i gent que passejava.

La nostra pregunta/ crítica és... la covid només existeix a la Porxada? Per què la resta de carrers o places sí que tenen activitats durant la Diada de sant Jordi o qualsevol cap de setmana, i pel contrari la Porxada no té res?

Som conscients de la situació que estem vivint de la pandèmia Covid-19, però ens hem adaptat els canvis i no és excusa per deixar-nos de costat. A la plaça de la Porxada i els carrers adjacents trobes botigues de més de 50 anys i botigues que acaben d'obrir. Totes elles formen part del comerç local, però no es veuen per què la zona on estan localitzades, s'ha tornat una zona de drecera per evitat les aglomeracions que hi ha en altres carrers.

Estem deixant que l'interès comercial només en focalitzi en la famosa "L", i no podem obligar que Granollers és molt més que cadenes, som granollerins i granollerines ama comerços locals que lluitem dia a dia per sobreviure de les grans empreses. Si l'Ajuntament només es preocupa de promoure activitats en la "carretera" i s'oblida de la Porxada i dels carrers adjacents a ella, l'única cosa que aconseguiran és més locals tancats i devaluar la marca Granollers, una ciutat que sempre ha sigut un punt de referència de comerç de la nostra comarca.

Associació de comerciants Som Porxada

Edicions locals