Festa Major

Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Granollers

Fa dos anys, quan em van demanar que escrigués unes línies per parlar de la Festa Major de l’any 2019, poc pensàvem en tot el que ha passat. En aquell moment, parlava de la festa, de les emocions, de la competició, dels Blancs i Blaus, de la Guimbada i, sobretot, de la participació.

Avui m’assec davant de l’ordinador a escriure i costa que surtin les paraules. Penso en aquelles persones que ens han deixat durant la pandèmia, en aquelles persones que n’han cuidat d’altres, que ens han cuidat, en els serveis essencials, en els dies tancades a casa; se’m fa difícil pensar en la Festa Major i oblidar-me de tots els dies viscuts, del patiment i de les llàgrimes, però també de les il·lusions i els retrobaments, dels somriures i de les abraçades.

Falten pocs dies per a la Festa Major; les colles de Blancs i Blaus, les entitats festives de la ciutat, els serveis tècnics de l’Ajuntament, totes les persones implicades perquè la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers sigui un fet, porten mesos treballant de forma incansable perquè, tot i adaptada, tinguem Festa Major a Granollers. Per això, a totes elles, GRÀCIES.

Un gràcies en majúscules, per retornar-nos una part de la nostra festa, per retornar-nos el blanc i el blau a la ciutat, per construir nou dies de cultura, i recordar-nos que en aquesta ciutat no importa d’on vens i on vius; l’important és què vols viure i com vols participar en la festa, recordar-nos que entre totes i tots construïm pas a pas la ciutat. Gràcies per empènyer-nos a adaptar-nos, a ser prudents, a viure la cultura tot i les restriccions. Perquè la cultura ens fa més lliures, ens fa créixer com a persones, la cultura transforma i cohesiona la nostra ciutat.

Així que, altre cop, gràcies a totes.

Crec que només em queda demanar-vos que durant aquests nou dies de festa, ens cuidem entre totes, que fem de la setmana de Festa Major un espai de cultura segura, que recordem que cal ser prudents, però que la visquem, que la visquem amb orgull, encoratjant-nos a construir plegades la Festa Major de 2022.

I, com no pot ser d’altra manera, no podria acabar sense dir-vos: Visca els Blancs! Visca els Blaus! I visca la Festa Major de Granollers!

Edicions locals