Resposta al Secretari General de Jubilats i Pensionistes de CCOO

Portaveu de la Marea Pensionista de Granollers - Vallès Oriental

El triomfalisme d'alguns dirigents de CCOO respecte a l'Acord Social recentment signat entre el govern i les centrals sindicals és cridaner. Intentar convertir en veritats mentides diu molt dels interessos dels dirigents d'aquesta central sindical.

Recentment el secretari general de la Federació de Pensionistes del Vallès Oriental de CCOO ha fet unes manifestacions triomfalistes sobre aquest Acord, que són del tot incertes. En cap moment s'ha aconseguit en aquest acord la garantia que les pensions puguin pujar l'IPC. En l'Acord es diu clarament que s'estudiarà una fórmula per a aquestes pujades i que s'estudiaran altres indicadors per al càlcul de la pujada de les pensions, es crea una nova reformulació en la qual no es parla de l'IPC interanual real sinó de l'IPC mitjà anual. Una nova retallada, ja que la mitjana anual és inferior a la interanual perquè no té en compte els acumulats mensuals. Tampoc es garanteix definitivament, sinó que es revisarà cada cinc anys.

La suposada eliminació de factor de sostenibilitat no és certa, sinó que es reconverteix amb un altre nom (Factor d'Equitat Intergeneracional). Aquesta nova fórmula mantindrà les retallades de la seva anterior denominació i es trasllada al 2027. Aconsellem rellegir les declaracions del ministre Escrivà sobre la generació del baby-boom.

Però quan la mentida resulta escandalosa és quan es diu en el seu escrit que aquestes suposades millores s'han aconseguit amb la mobilització de CCOO. Els únics que ens hem mobilitzat hem estat les pensionistes i els pensionistes de la Marea Pensionista de Catalunya i de COESPE, durant els dilluns al sol malgrat la pandèmia; amb continus actes als carrers de moltes ciutats de l'Estat; amb la campanya de recollides de signatures per l'Auditoria dels comptes de la Seguretat Social, per a descobrir on se n'han anat els diners de les pensions; acudint a les fàbriques a explicar entre altres coses com és de negatiu el Pacte de Toledo... I volem destacar l'oblit interessat d'aquest dirigent de CCOO com que no volen esmentar que aquest acord no sols és perjudicial per als actuals pensionistes, sinó sobretot per als futurs pensionistes.

El súmmum del cinisme dels defensors d'aquest Acord Social està en el fet que no es diu res de com en un futur pròxim es pensen aplicar aquests acords. I cal destacar també que s'oblidin de demanar la derogació de les dues reformes de les pensions i de les dues reformes laborals.

No hi ha dubte que per a CCOO és una magnífica notícia la signatura de l'Acord perquè l'han signat i s'aprofiten de la gestió dels Plans d'Empresa. Però per als pensionistes no ho és. Durant el mes d'octubre s'han previst en tot l'Estat moltes accions a càrrec de totes les Plataformes en Defensa del Sistema Públic de Pensions per a protestar contra l'Acord. El 16 d'octubre hi ha convocada una gran manifestació a Madrid, a la qual vindran representants de moviments afins en l'àmbit internacional, com les "Armilles Grogues" franceses, entre altres. Segur que CCOO no estarà, ni se li espera. Que després no diguin que
hem d'agrair el seu suport.

Edicions locals