Puigdemont, una altra vegada president de Catalunya

Escriptor. Ha estat promotor de la Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental

El Papa Francesc en l’entrevista de la TV espanyola va posar el dit a la llaga: “s’ha reconciliat Espanya amb la història?”. Una pregunta que porta a pensar en la feble voluntat i saviesa dels responsables polítics. La resposta del president espanyol en relació amb la detenció a Itàlia del president Puigdemont defensa obertament la justícia del procés contra Catalunya donant credibilitat al “no puedo y no quiero” que amb la invasió policíaca de Catalunya amb el “a por ellos” justificava una violència, que no va existir.

La política espanyola contra Catalunya em porta a pensar en la intenció de fer-la desaparèixer de la història perquè els polítics espanyols temen els polítics catalans com Carles Puigdemont perquè són superiors en el desenvolupament de la filosofia de la història. La bona entesa, que han demostrat els partits polítics independentistes catalans responent a la detenció, és una lliçó de bona democràcia davant les deslegitimacions creuades entre el PP i el PSOE a les quals ens tenen  acostumats.

Quan el Papa Francesc valora la política mundial de manca d’intel·ligència, fets com el que comento encara m’ho fan veure més clar. El procés de la història que el govern espanyol no comprèn apunta a un procés de la democràcia en progrés que està patint massa pedres a les rodes per part d’Espanya i d’Europa.

La humanitat en la seva organització de la convivència està controlada per una varietat de models polítics incapaços de dialogar per l’egoisme de la seva supèrbia. I humilment penso que el pes de la culpa apunta més als països dits democràtics que als comunistes i, fins i tot, els dictatorials. Tot pel poc respecte que des de la política es té a la persona humana. En tots els models la pobresa i misèria hi és present, essent aquesta circumstància la responsable del desordre mundial. I aquest descontrol mundial també reina en l’estat espanyol.

Em pregunto i m’he preguntat moltes vegades, que hi fa Espanya en la Comunitat Europea? La detenció de Puigdemont és un exemple més dels incompliments de l’Estat Espanyol de la democràcia que Europa vol. Espanya ho pagarà molt car. Però intueixo, que Espanya es conciliarà gràcies a Catalunya presidida per Carles Puigdemont. Europa coneix la seva qualitat política. I l’Estat Espanyol li haurà d’agrair. Catalunya cap a la independència amb Puigdemont de president.

Edicions locals