Fer de Granollers una ciutat millor, on ningú es quedi enrere

Portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Granollers

Amb el títol d’aquest article acabava la meva intervenció al passat Ple de l’Estat de la Ciutat. Un Ple que on es va parlar de la sacsejada que el coronavirus ha suposat per la ciutat i vam poder escoltar les visions de cada grup municipal.

En el context d’aquests darrers mesos, el fet d’adaptar-nos i reinventar-nos ha estat, en bona part, una constant de tots nosaltres. Els moments que hem viscut han requerit una altura i responsabilitat política que tots hem tingut. La pandèmia ha ocupat i seguirà ocupant la majoria de l’acció política d’aquest mandat. Nosaltres, el Grup Municipal d’ERC tenim clar que volem seguir assumint el repte de fer una oposició responsable, constructiva però també incisiva per reivindicar els valors d’esquerres, ecologistes, feministes i republicans.

La pandèmia ho ha canviat tot, i a vegades no entenem que tot sovint, l’equip de govern pretengui fer com sempre. L’experiència que hem viscut ha de servir per canviar la manera en com fem política, en com ens adaptem a una nova realitat: les receptes del passat ja no serveixen. Tampoc entenem que a vegades s’utilitza la majoria absoluta (totalment legitima) de l’equip de govern per evitar fer política i escoltar a l’oposició.

Però el que més ens preocupa és que sovint tampoc escoltem prou la ciutadania. No entenem com no hem pogut tenir un debat públic, ciutadà, sobre la gestió de l’aigua després de la finalització de la seva concessió a mans privades després de 50 anys. Tampoc entenem que no s’hagi implicat prou els agents econòmics i socials en l’elaboració dels projectes de ciutat pels Fons Next Generation de la UE, projectes que han de ser transformadors per la nostra ciutat. El moment que vivim requereix noves maneres de fer, una nova manera de fer política.

Ara el que hem de tenir clar és que la crisi que patim no s’acaba i que ens caldrà seguir estant a l’altura del moment que vivim. Una crisi que ha fet créixer les desigualtats i que, alhora, ens ha fet veure la importància del fet col·lectiu, de la comunitat i de sortir-nos-en tots i totes. Per això defensem que calen noves maneres de fer, per poder avançar plegats. Entre totes, també al costat de la ciutadania, dels moviments socials i les entitats, aconseguirem l’objectiu principal: no deixar ningú enrere.

Edicions locals