Temps d'incerteses; temps d'adaptacions!

Directora artística del Teatre Auditori de Granollers

Si alguna cosa hem après durant aquest 2021 és que ha estat un any ple de canvis, i ens hem vist afectats per una pandèmia que arrosseguem des del 2020.

La paraula que ha definit millor l'estat amb el qual hem hagut de conviure durant el 2021, i també el 2020, és incertesa. Malgrat tot, aquesta incertesa l'hem transformat en una capacitat de treball en equip i una lluita diària per tirar endavant la nostra activitat habitual i readaptar aquells projectes i activitats per tal de poder-los seguir fent i a la vegada, complint amb les mesures corresponents. En són exemples el projecte educatiu Mapadeball que enguany va tenir lloc a l'exterior de Roca Umbert i diferents alumnes de secundària de Granollers i les Franqueses del Vallès van poder executar-lo, tot i que sense públic; i Cantània, que aquest any es va celebrar al Palau d'Esports de la ciutat compartint espai com a seu de vacunació.

Alguns exemples en què un cop més es manifesta que la cultura s'adapta als nous temps i segueix amb aquesta etiqueta de resiliència; de resistència i de lluita (o podríem dir-ne compromís) per apropar les arts escèniques a tothom!

Les nostres formacions residents tampoc ho han tingut fàcil i cantar i tocar amb mascareta ha esdevingut un fet habitual i esperem que no normalitzat a la llarga.

Els nostres artistes troben a faltar palpar les emocions del nostre públic. Aquell somriure, aquell rostre emocionat o aquella expressió que amb la mascareta queda a mig gas. En definitiva, el retorn de la gestualitat del públic al 100% cap a tot el que passa a l'escenari.

Però tenim molta sort. Tenim un públic fidel i molt compromès que segueix apostant per tot allò que programem i que dona sentit a la nostra feina.

Per començar aquesta nova temporada, que compartim amb els diferents equipaments d'Escena grAn, ens semblava que el lema "Aixequem el vol" era molt indicat. Perquè la cultura ens fa volar, ens evadeix de la rutina i a la vegada ens fa pensar. Però pensar d'una manera sana i constructiva. Perquè tots sabem que el què ha accentuat aquesta pandèmia són els problemes de salut mental (com ha tractat la darrera edició de La Marató).

Nosaltres no som experts en medicina, però sí que sabem que amb la cultura podem fer un món una mica millor. I això ens motiva a seguir avançant amb il·lusió.

Bones festes a tothom!

Edicions locals