Manifest d'En-Raonar contra la guerra a Ucraïna

L'opinió dels lectors

Les persones d’En-Raonar, entitat nascuda l'octubre del 2017 i que promou el diàleg i la democràcia, volem expressar la nostra consternació i el nostre dol per l’atac militar de Rússia contra Ucraïna. Contra aquesta guerra i totes les altres en actiu en el món volem manifestar:

-Que no hi ha cap conflicte, polític, territorial, estratègic o de qualsevulla altra índole que no es pugui resoldre per vies alternatives a la força militar.

-Que una invasió militar d'un país per part d’un altre és un atemptat als Drets Humans i als valors que fonamenten tota democràcia.

-Que en qualsevol moment es pot reprendre la via del diàleg, la negociació i el pacte, mai és massa tard per iniciar el camí de la pau.

-Que tota guerra té un moment d'inici, però les conseqüències perverses són de llarg abast i són les persones, la societat civil, les que queden atrapades, ferides, mortes o veient-se forçades a l’exili i a cercar refugi lluny de casa.

-Que de cara al futur, cal frenar la proliferació de tot tipus d’armes, en especial d’armes de destrucció massiva, tal com manifesten els col·lectius pacifistes. Les armes no són mai, ens ho demostra la història, una bona estratègia de dissuasió, ben al contrari solen funcionar com una falsa seguretat per a l’agressió.

És per tot plegat que les persones d’En-Raonar ens refermen en el nostre objectiu de fer pedagogia sobre el que és i què representa la Democràcia. Pensem que cal recuperar el sentit dels seus valors, amb la finalitat de contribuir a formar una ciutadania que aposti per la solidaritat, la cooperació i l'ajut mutu i no per l’individualisme o la competitivitat malaltissa.

Edicions locals