Per la qualitat de l’educació pública, anem a la vaga!

Historiador, professor i exregidor de la Crida per Granollers-CUP

Els propers dies tornarà l’onada Groga que vam engegar arran de les retallades del 2010-11, unes retallades que no estan revertides i que impliquen el deteriorament del sistema educatiu, i ho farem malgrat les paraules del conseller Cambray, que el 22 de febrer afirmava "estic convençut que al març no hi haurà vaga".

Les prioritats del sistema educatiu impliquen una inversió que arribi fins al 6% (tal com està aprovat a la llei 12/2009 del 10 de juliol), mentre que ara no arriba al 4%, i tot això fa que anem perdent recursos per atendre com cal la gran diversitat que tenim a les aules que ens enriqueix tant a nivell humà i cultural. Per exemple, cada curs arriben alumnes nouvinguts que no tenen aula d’acollida i no s’ha invertit en orientadors, vetlladors, educadors ni tot el professional necessari per atendre adequadament les necessitats d’aquests alumnes ni de la resta.

A part, la qualitat ha d’implicar disposar de més hores de coordinació, de menys tasques burocràtiques, d’un horari de treball digne, amb una disminució d’alumnat per aula i en què el professorat substitut i interí disposi de llocs el màxim d’estables possibles.

A més, després d’una pandèmia en què les direccions s’han convertit en gestors sanitaris, el Departament anuncia una profunda reforma sense comptar amb el diàleg necessari, la qual cosa ha portat famílies, estudiants, sindicats i la majoria social a queixar-se per la manca de consensos i les imposicions de la Conselleria. En canvi, davant els atacs al català i al model d’immersió lingüística el Departament d’Educació es mostra erràtic, sense una proposta de futur per a la nostra llengua.

Reclamem doncs diàleg i consensos, i que s’estableixin unes millores reals que afectin alumnat i també un professorat molt castigat per una Conselleria que ens tracta com a subjectes passius de la realitat educativa.

Per tot plegat, i pensant en el nostre alumnat, farem vaga. I és que ve de lluny, i va de qualitat.

Edicions locals