90 anys de bàsquet a Granollers

L'opinió dels lectors

El diumenge 8 de maig, va ser un dia molt emotiu per a mi, i per a moltíssima altra gent. El Club Bàsquet Granollers va fer un acte per celebrar els 90 anys del primer partit de bàsquet a la nostra ciutat.

L’acte va començar lluint el present esplendorós del Club amb els seus 35 equips de totes les categories. Va continuar recordant els 90 anys d’història del bàsquet a Granollers, amb pastís d’aniversari inclòs i un record als jugadors i jugadores més veterans i més joves del Club.

L’Esbart Dansaire de Granollers, que també aquest any celebra els seus 90 anys, hi va posar un toc festiu ballant l’entrada del Ball de Donzelles de Granollers, el pasdoble A la Festa del mestre Joan Vilá Ayats, que fou acompanyat de seguida picant de mans pel públic assistent, que molts recordaven com la música que sonava pels altaveus del cotxe que anunciava els partits pels carrers de la nostra ciutat. I va acabar amb el Ball de l’Homenatge dedicat a tots els que han fet possible aquests 90 de bàsquet, i ballat per tres parelles, una mirant al futur esportiu del Club, un altre mirant als que en una època o altra han escrit la seva part a la història d’aquests 90 anys, i la tercera, de cara als pares, llotja d’autoritats i, naturalment, a en Joan Creus.

L’acte final va ser un homenatge a un jugador d'una època a l'elit del bàsquet estatal en la que va jugar 14 dels 16 anys que hi vam estar. Tot el pavelló aplaudint dempeus demostra l’extraordinari record que en Joan Creus va deixar al Club i a Granollers. Un pilar dels Xics va portar-li la samarreta que ja penja al Pavelló del carrer Girona amb l'inoblidable número 10.

Jo que vaig passar 24 anys al Club del 1977 al 2001, en què he estat directiu, delegat i entrenador d'algun dels equips inferiors, delegat de l'equip de 1a Divisió – ACB, i que vaig acabar de president, em vaig retrobar amb gent de totes les èpoques i de totes les categories, que alguns feia 30 o 40 anys que no veia. Vaig donar i rebre abraçades que sortien del fons del cor, i encara no vaig poder saludar a tothom que coneixia, no vaig donar l’abast. Segurament no vaig ser l’únic amb aquesta sensació.

Quan tot aquest acte només era una idea, la Junta Directiva fa fer una crida a gent que en algun moment havíem estat dins el Club, per tal de col·laborar en la seva organització aportant les nostres idees i ajudant dins el Comitè Organitzador, que tot sigui dit, va engrescar gent que feia temps que estava apartada del món del bàsquet granollerí. Cadascun hi hem aportat el nostre gra de sorra més o menys gros perquè aquest acte fos tot un èxit.

Crec sincerament que ho va ser, però també he de dir, que si ho va ser, ha estat gràcies a l'enorme feina feta per tota la Junta Directiva que presideix el Sr. Joan Nadal, i a l'extraordinària aportació de membres del Club, jugadors, jugadores, tècnics, pares i mares que amb la seva feina a l’ombra, han fet possible aquesta jornada memorable. Moltes, moltes i moltes gràcies a tots, ja que sense ells aquest tsunami de sensacions i emocions no hagués estat possible.

Pd.- Ja podeu anar pensant amb el Centenari.

Josep Capdevila Oliveras
C.B. Granollers 1977 - 2001

Edicions locals