De quan ni les paraules se les endú el vent

L'opinió dels lectors

El passat juny ERC, Junts i PSC a la comissió del Parlament de Catalunya, presidida pel granollerí Chakir el Homrani, es van oposar a la petició de la CUP d'investigar els Mossos que ens van encausar per instigar el tall de la C-17 del 15 d'octubre de 2019 a la Garriga, mentre érem a Granollers participant en un acte coorganitzat per ERC, Junts, Òmnium, ANC, Primàries i la CUP de Granollers.

El nostre diputat Xavier Pellicer recordava, en comissió parlamentària, la causa oberta pel tall de la C-17 durant les protestes postsentència de 2019, en què s'ha encausat mig centenar de persones i com entre elles els Mossos asseguren que hi érem nosaltres basant-se en una cerca per internet al nostre espai web. "Això no és més que persecució política per part dels Mossos d'Esquadra", pensem nosaltres i lamentem profundament que ni el Govern ni ERC i Junts de Granollers no hi hagin respost ni hagin mostrat cap mena de solidaritat.

Per tot plegat, trobem a faltar que es faci un debat sobre el tema i es prenguin les mesures pertinents davant males actuacions de funcionaris públics com són els Mossos, si és que no es vol mostrar aquesta actuació com a part de la persecució de l’Esquerra Independentista. I en tot això també lamentem com s’alineen ERC i Junts per no defensar gent com nosaltres que ho vam donar tot durant el Procés fins a l'1 d’octubre conjuntament amb la resta d’organitzacions independentistes.

La participació de Mossos acusant-nos forma part d’un conjunt d’actuacions en judicis contra independentistes i així ho ha fet en nombroses ocasions, com en casos com el de Marcel, la resta de protestes contra la sentència del procés, el de Bryan…. I també forma part de les males praxis de Mossos d’Esquadra que han reconegut que disposen d’un arxiu i un banc d’imatges de protestes, una veritable “llista negra” que constitueix una pràctica totalment il·legal.

Des de fa temps estem denunciant la repressió per part de la Generalitat cap a la dissidència i veiem amb astorament la lentitud en aplicar l’acord entre la CUP i ERC per la retirada de la Generalitat com acusació particular contra participants en manifestacions.

Sembla doncs que aquest govern i els dos partits majoritaris estan totalment vinculats a les mentides de la policia de Catalunya mentre protesten ostensiblement quan la repressió ve de la policia espanyola. No pot ser. No podem acceptar ni entendre que hi hagi dues formes de mesurar la repressió i que es justifiqui l’actuació de la policia catalana quan aquesta es basa en la mentida i suposa castigar l’independentisme combatiu que ha estat els darrers anys posicionat al carrer i les institucions a favor del referèndum de l'1 d’octubre.

Per últim, ens volem refermar en la defensa de la lluita, de la perseverança i la tornada al carrer per recuperar allò que des de les institucions ens ha estat furtat.

Pep Medina, Josep Maria Gontan, Maria Oliver i Eduard Navarro, militants de la CUP Granollers

Edicions locals