Per molts anys de la Festa Major de Blancs i Blaus

Regidora de Cultura de l'Ajuntament de Granollers

Torna la festa major, torna la competició, torna a omplir-se la ciutat de blau i de blanc. Si intentés descriure totes les emocions que s'han respirat aquests últims dies al Servei de Cultura, mentre preparàvem la festa major, a part de nervis d'aquests bons, dels que emocionen, totes serien emocions positives.

Crec que, tot i les ganes de recuperar la festa que sentim, no serem conscients de com hem trobat a faltar la Festa Major de Blancs i Blaus fins que la visquem de ple. Ja hem viscut la prèvia, amb feina, molta feina, amb ganes, motivació, compartint... Tot i això, crec que serà quan ens trobem als carrers i places, quan sentim La Gimbada i ens posem el mocador, estirant la corda, als concerts, al concurs de rajolers, als correfocs… serà aleshores quan serem conscients, del tot, de com l'hem trobada a faltar!

Així que, sí! Torna la competició amb les proves entre Blancs i Blaus, el pregó, el repte, l'arrossada, el castell de focs i les tronades de migdia, i sí, també torna en Pep Callau cridant al balcó: "La colla guanyadora de la festa major d'aquest any 2022, és la colla dels…".

Gràcies als Blaus, gràcies als Blancs, gràcies a les entitats de cultura popular i tradicional, gràcies a tot l'equip de cultura. Unes gràcies amb majúscules. GRÀCIES per recuperar la festa major, per treballar de forma incansable amb un calendari que ens anava a la contra i amb condicions d'incertesa.

Una programació de més de 200 actes, que busca recuperar la participació de la ciutadania, una programació amb producció de les colles, amb mirada local i també de l'escena catalana.

A tots i totes els que feu i fareu possible aquesta festa major, MOLTES GRÀCIES!

Edicions locals