Imatge política del govern català, de pa sucat amb oli

L'opinió dels lectors

La imatge que han donat els polítics catalans i Laura Borràs, pot qualificar-se d'esperpèntica. Estem servint amb safata al govern de l'Estat la desunió que volen per a Catalunya. Per desgràcia, ho estem aconseguint. Personalment, ni em fio de Laura Borràs, ni de la resta de partits. Tot això, fa olor de fum, especialment ERC i la CUP. Per una banda, durant les declaracions de Laura Borràs, al final del discurs fa un comentari, deixant patent que ella és independentista, com si volgués desviar el discurs inicial, en el qual es manifestava lliure de culpa per la seva imputació. Per una altra banda, ERC, la CUP i la resta de partits van donar una imatge d'aprofitar la situació de Laura Borràs per a enderrocar-la, com si volguessin carnassa.

No entenc com els nostres polítics, que se'ls suposa amb bon nivell d'intel·ligència, no apliquin aquesta antiga dita: "Els draps bruts es renten a casa". No veuen que la gent del nostre país no mereix aquest lamentable espectacle? No veuen que ens estan portant cada vegada més a no creure ja en cap partit polític i que estan fomentant l'abstenció?

I no parlem de la Taula de negociació, que ha estat una pantomima. Només han anat a pactar les engrunes que ens dona el govern de Madrid. En canvi, quan parlen a casa els polítics d'ERC, sembla que vulguin menjar-se el món. Ja se sap que, en una negociació, no es pot guanyar tot el que es demana, però tampoc conformar-se. Ara Pedro Sánchez podrà donar la imatge estratègica que ens tenen controlats. No es pot jugar amb les il·lusions i esperances del poble, i menys encara, amb els que van rebre cops de porra l'1 d'octubre del 2017.

Cris Melo

Edicions locals