El batec de Granollers; escoltem-ho

Candidata a les eleccions municipals de 2023 per Granollers en Comú Podem

Granollers en Comú Podem

La gent de Granollers En Comú Podem estem engrescats aquests dies preparant la candidatura i el programa electoral de la nostra coalició a les eleccions locals del maig de 2023. Hem decidit concórrer plegats a aquests comicis per tal que a Granollers pugui existir, al nostre Ajuntament, la representació clara i meridiana del nostre espai polític, un espai polític del qual ens sentim orgullosos i orgulloses, el mateix espai polític que al Parlament de Catalunya (En Comú Podem, grup parlamentari que presideix Jéssica Albiach) i que al Congrés dels Diputats (allà com a Unidas Podemos) treballa per garantir una visió progressista, d’esquerres, feminista i ecologista de les lleis que es tramiten i que s’aproven i dels pressupostos anuals que endrecen els ingressos i les despeses, tant de la Generalitat de Catalunya com de l’administració de l’Estat.

I més enllà d’aquest vessant de treball, en l’esfera legislativa, també aportem en el terreny executiu, una visió concreta de com ha d’actuar l’administració en aquests temps difícils, per evitar que s’agreugi la crisi social i econòmica que va de bracet dels efectes, arreu del món, de la pandèmia de la Covid-19 declarada el 2020 i dels efectes, principalment a Europa, de la maleïda Guerra Rússia-Ucraïna, iniciada aquest 2022, que ha comportat una inflació desbocada que destarota l’economia nacional i les economies domèstiques de famílies i d’empreses.

D’aquest esforç pel reequilibri social, polític i econòmic estan plenes les carteres ministerials dels nostres companys Alberto Garzón, Irene Montero, Ione Belarra, Joan Subirats i Yolanda Díaz. Sense les seves aportacions el govern de la Moncloa no seria el que és pel que fa al seu perfil de defensa i garantia de drets de ciutadania, de millores substancials en el camp laboral i salarial de les persones treballadores, de defensa de la igualtat, d’eixamplament de l’educació i la cultura per a tothom o de la capacitat de dibuixar nous horitzons en matèria de consum.

I en aquest marc general, nosaltres, els d’aquí, no ens podíem permetre ni un minut més que els nostres esforços a Granollers no confluïssin per a bastir una candidatura àmplia on es barregin la joventut i l’experiència, com a bona fórmula per fer un Granollers millor, que surti de l’endormiscament que comporten tants anys de majoria absoluta monocolor, cosa que ha fet que l’empenta necessària, la innovació, la reflexió crítica i el pluralisme polític surtin malmesos cada darrer dimarts de mes i en el dia a dia de l’administració municipal.

Som aquí per copsar el batec de la ciutat, des de la Porxada fins a tots i cadascun dels nostres barris, i per fer-lo nostre. Tenim el compromís de fer-ho amb els valors de justícia social, de participació ciutadana, i d’igualtat que impregnaran la nostra acció municipal, les nostres propostes i les nostres votacions al ple.

Plantegem un gir a l’esquerra a Granollers. Un cop de volant per menar aquest “vehicle” que és l’Ajuntament pel camí que pertoca i que el benestar de les persones, estigui al cap i al cor del govern local, un govern local que ha de tenir una mirada atenta al batec dels barris, al batec de la ciutat.

Edicions locals