Municipals 2023: comença l'espectacle!

Candidat de Valents a les eleccions del 28-M a Granollers

Han acabat les Festes de Nadal, Cap d'Any i Reis. Ens hem atipat de torrons i polvorons i dinars familiars i amb amics fins a rebentar. Els cunyats han fet de les seves i cada un de nosaltres, com no pot ser menys, també. Per això tots tenim clar una cosa: hem de fer exercici, aprimar i tornar a agafar el ritme de la vida i del nostre cos. A Granollers tenim per costum suar i lluitar contra la balança gràcies a la Mitja Marató del primer diumenge de febrer, cada any. En qualsevol cas, és una prova de diferents distàncies: podem fer 5 kms, 10 o el 21 i “pico”. Però d’un sol dia…

Enguany, però, tenim marató extra: les eleccions municipals del 28 de maig. També és popular aquesta marató, malgrat que menys “esportiva” i dura bastant més que la Mitja. De fet, ens queda poc més que 4 mesos i mig per acabar la nova cursa que celebrem només cada 4 anys. Si fos cada any estic segur que els ciutadans ens donaríem de baixa. Quin cansament només pensar-ho.

A Granollers aquestes eleccions municipals no són cap fotesa. Seran les primeres sense tenir a “en Mayo” al cartell. Josep Mayoral portava dues dècades encapçalant les llistes del PSC i tres dècades a les llistes. Coneix Granollers com ningú i pràcticament tothom a Granollers el coneix a ell. Alba Barnusell, el seu relleu i actual alcaldessa de la city, un magnífic actiu socialista, s’enfronta a un nou escenari amb l’evident interès de tornar a aconseguir una majoria absoluta per governar sense pressions.

Al davant del PSC, la resta del món polític. Com a mínim 9 formacions polítiques intentaran deixar-los sense majoria absoluta i mossegar un tros del pastís. ERC, Junts, Cup, Comuns, Primàries, PP, Vox, Ciutadans i Valents estan esmolant les eines i les dents. Tots i totes volen ser imprescindibles “per la governabilitat de Granollers”, una frase que ens fartarem d’escoltar. El que no tinc tan clar és a canvi de què…

És moment de parlar de models de ciutat, d'obres i infraestructures, d’iniciatives econòmiques, d’impostos, de sostenibilitat, de transport, d’ecologia, d'okupes, de llocs de treball, de política social, de la Gent Gran. I de barris. I del Centre. I del que calgui. És el moment de parlar de la Granollers real, no de la que descriuen els partits des de Barcelona o Madrid.

En fi, passin, passin, no s’aturin si us plau, prenguin les crispetes i els refrescos i seguin i, sobretot, relaxin-se i gaudeixin: Comença l’espectacle!

Edicions locals