Un nou Granollers pel talent

Portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Granollers

La llarga majoria absoluta socialista ha sotmès Granollers a una quietud malinterpretada per l’equip de govern com a bona gestió i estabilitat. Una quietud que ha conduït la ciutat a desaprofitar gran part del talent que tenim i que podríem tenir. El mayoralisme, però, s’ha acabat i amb la renúncia de l’alcalde s’obre un nou horitzó on es fa evident que és moment de passar pàgina i escriure un nou capítol.

Aquells que porten tres dècades governant no seran prou ambiciosos per encarar els reptes del Granollers del futur. No es pot parlar de transformar la ciutat quan la que tens al davant és el resultat d'allò que has fet tu mateix. Es fa evident, doncs, que cal un canvi, un nou Granollers que deixi enrere la quietud. Un canvi amb nous lideratges i noves maneres de fer, en coalició amb la ciutadania i deixant enrere l’hermetisme actual, respectant totes les veus i la pluralitat de la nostra ciutat. El nou Granollers que volem el farem pel Granollers sencer.

Aquest nou Granollers no pot desaprofitar el seu talent, que nosaltres lliguem estretament amb l’educació. Aquesta no només incideix en infants i joves, sinó en tota la societat, en la mesura que acaba determinant el desenvolupament social i personal al llarg de la vida. Malgrat que la nostra ciutat sempre ha fet bandera del lema Granollers, ciutat educadora, veiem com la segregació escolar segueix sent un problema molt rellevant que assenta les bases per a formes futures d'injustícia a la societat. Combatre la segregació escolar ha de ser prioritari a la nostra ciutat i cal fer-ho de forma transversal i garantint l’atractivitat de tots els centres educatius, amb projectes singulars i també de ciutat.

L’horitzó de l’equitat educativa fa necessari garantir també un projecte educatiu al llarg de la vida, i a Granollers no tenim els deures fets pel que fa a les polítiques dirigides als més petits. Hem de comptar amb els nostres infants, perquè ells compten amb nosaltres. Calen noves escoles bressol per garantir una oferta pública digna a la ciutat amb una continuïtat clara entre els projectes de primària i secundària. De la mateixa manera, cal incrementar substancialment les activitats dirigides als infants més enllà dels entorns escolars, generant un gran eix cultural, esportiu i educatiu, que relligui tots els equipaments amb fils conductors comuns i que serveixin per impulsar el talent dels més joves.

De la mateixa manera, també hem d’afrontar les desigualtats que es generen en el lleure educatiu i les activitats extraescolars. En aquest punt la solució la tenim molt clara: Beques, ajuts i suport real per garantir la diversitat i la participació en les activitats extraescolars.

Ja no ens podem excusar més en les limitades competències municipals en aquest àmbit, necessitem deixar d’expulsar totes les culpes a la Generalitat i començar a treballar de forma decidida per assegurar una educació de qualitat, durant tota la vida, i fer, de veritat, el Granollers, ciutat educadora que fa tants anys que es predica.

Edicions locals